2011. december 14., szerda

Te kit húztál?

Akinek gyereke van, vagy aki volt gyerek (ha te nem akkor ne olvass tovább!) annak biztos ismerős a kérdés így karácsony előtt.
Igen, megtörtént végre az osztályban a nevek kihúzása. Persze senki se azt húzta akit szeretett volna, de ötödikben már simán megoldják ezt a problémát, mert elcserélik a cetliket. Bár ez nem etikus, de az ötödikeseket rendszerint hidegen hagyja az etika (megjegyzem, néha mást is, de az egy másik történet). Igaz, hogy nem az ötödik osztály karácsonyi ajándékozásáról akartam írni, de ha már így szóba jött... :) Névhúzás után szépen mindenki felállt és megmondta, hogy mit szeretne kapni (összeghatáron belül). Miután tisztázódott, hogy fegyvert, alkoholos italt senki se kérhet, és hogy az ofőnek nem érdemes fésűt, hajbalzsamot illetve sampont venni mivel tökkopasz, az infókkal hazajött a gyerek és rám zúdította. Aztán válogassam ki a használhatókat...
Első osztályban ez az ajándékozás teljesen új volt a gyerekeknek, hiszen az oviban még nem csináltak ilyesmit. Nagyon izgalmasnak találták egyébként, mivel nem szabad elmondani senkinek ki kit húzott. Ebből kifolyólag másnap csak az nem tudta a párokat, aki nem akarta.  Hát ez van. :) Az én leányom egy kisfiút húzott, akinek már 6 feketéje van. Ennyit közölt a srácról. Ezután nekiálltam törni a fejem, mit is vigyünk neki ajándékba?
Jól sejtitek, kanalat. Volt talonban egy bohócos bögrém, ahhoz készítettem egy kanalat. Remélem nem utálja a bohócokat.




4 megjegyzés: